Over awards enzo…. bruidsfoto award, fearless awards, masters awards…

fotovierhout-masters dutch wedding bruidsfoto award

Er zijn tegenwoordig heel wat awards in omloop in bruidsfotografen-land. Als je veel fotografen in je netwerk op bijv. facebook hebt dan weet je al snel wanneer ze weer bekend gemaakt zijn 😉  Vorige week werden de bruidsfoto award nominaties van bruid & bruidegom magazine bekend gemaakt. Deze bruidsfoto award is waarschijnlijk wel zo ongeveer de bekendste award in Nederland, waar veel media-aandacht voor is. Deze wedstrijd vindt één keer per jaar plaats. Ik had ook een paar foto’s ingestuurd, maar helaas, ik ben bij deze award nog nooit in de prijzen gevallen. Volgend jaar maar weer proberen dan! Daarnaast zijn er nog een heel aantal andere awards te winnen, en voor veel fotografen is een award winnen toch wel een doel dat ze graag willen bereiken. Voor mij ook hoor, en daarom ben ik ook lid van een paar van deze organisaties. Overigens zijn aan het meedoen aan al deze wedstrijden allemaal wel kosten verbonden, dus ik maak er wel bepaalde keuzes in. ispwp-member-badge-1

Sinds afgelopen week ben ik lid van de ISPWP, een beetje lastige afkorting, maar dit is een internationale organisatie voor professionele bruidsfotografen. Hiervan kan je alleen lid worden als je aan een aantal eisen voldoet en je portfolio beoordeeld is. Vorige week ben ik hiervoor toegelaten, yeah, hoe leuk is dat! Het leuke hiervan is o.a. dat ze wedstrijden organiseren in allerlei verschillende categorieën.

 Sinds 2014 is er ook een mooi platform in Nederland: de Masters of Dutch wedding Photography. Hier kan je als Nederlandse bruidsfotograaf 4 x per jaar je beste foto’s voor insturen, die dan beoordeeld worden door een internationale jury. Na 2 eervolle vermeldingen bij vorige edities mocht ik in december mijn eerste masters-award ‘binnenslepen’ met bovenstaande foto. De kwaliteit van deze wedstrijd is erg hoog, dus een hele eer om daar een award te winnen. De eervolle vermeldingen worden inmiddels niet meer uitgereikt, dus het gaat puur nog om de awards nu; zo wordt de lat extra hoog gelegd.

GeertjeVierhout-r28-fearless bruidsfoto award

Ik won afgelopen jaar niet alleen een masters-awards, maar ook een fearless-award, en die won ik met deze foto. Fearless is een internationale organisatie waar je lid van kan worden als bruidsfotograaf en dan mag je dus o.a. aan de wedstrijden meedoen. In 2016 komen er 6 rondes, dus volop kansen om in te sturen! Fearless zoekt vaak naar de wat apartere bruidsfoto.

loveshoot-alberobello_0032

En dan was er natuurlijk ook nog de eerste prijs vorig jaar bij de top-awards, (een jaarlijkse wedstrijd onder Nederlandse trouwfotografen op facebook) met deze foto! Verder kan je bij sommige bruidsfotografen ook nog ‘mywed’ en ‘weddison’ awards tegenkomen, en hoewel ik wel een profiel bij mywed heb, ben ik bij deze 2 niet heel actief, het moet wel een beetje overzichtelijk blijven.

Gaat het nu alleen maar om het winnen van awards? Nee, zeker niet; integendeel! De bruidsparen staan bij mij altijd voorop, en als die tevreden zijn is dat de grootste award die ik winnen kan 🙂  Maar het meedoen aan dit soort wedstrijden is wel een geweldig leuke uitdaging: een uitdaging om een extra speciale foto te maken, anders te kijken naar licht, nog beter te worden in wat je doet en een mooie erkenning voor je werk als je wint. Ik hoop dan ook in 2016 wel een paar awards aan deze 3 toe te kunnen voegen.

1 reactie
reactie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

  • Anneke via FacebookGoed geschreven en inderdaad is de ene award meer waard dan de andere. Bij sommige is de beste betaler ook de winnaar ?ReplyCancel