workshop BELOVED fotografie

Gisteren heb ik een workshop ‘beloved’ fotografie gevolgd bij Florence Bavinck. Zij omschrijft het zelf als volgt:
“Beloved is een nieuw genre in de fotografie met als enige doel datgene wat het allerbelangrijkste is in je leven te vieren en te herinneren – de prachtige mensen in je leven en hun vermogen om je geliefd en gekoesterd te laten voelen, maar ook echt gezien te worden. Beloved fotosessies zijn een waanzinnige manier om je liefde voor elkaar te vieren – sommige mensen maken er een traditie van om bijvoorbeeld hun huwelijksdag ieder jaar weer op deze manier te vieren. De eindresultaten zijn eerlijke beelden van jullie liefde voor elkaar. Eerlijke beelden die je er voor eeuwig aan herinneren wat het meest dierbare in je leven is.”

Ik had er erg veel zin in; ik vind workshops leuks, ik wil graag nieuwe dingen leren en ik ging samen met een aantal toffe collega’s 🙂  Ik was erg benieuwd wat fotograferen volgens het ‘beloved’ principe nu inhield en vroeg me ook af of het erg anders is dan ik nu werk. Ook vroeg ik me af of het allemaal niet wat zweverig zou zijn; want daar hou ik dus écht niet van 😉
We begonnen ’s morgen met een stuk theorie, en naast een stuk herkenning in werkwijze heb ik toch veel nieuwe dingen gehoord die ik ook bij huwelijksfotografie zeker kan toepassen. Mijn favoriete foto’s bij een trouwreportage zijn altijd juist die foto’s waarop de emotie en de interactie te zien is; en dat is wat je met beloved ook doet. ’s Middags kwam er een leuk koppel en gingen we fotograferen. Met prachtig (tegen)licht én in de sneeuw; wat wil je nog meer! Iedereen mocht een “beloved-invite” op het stel loslaten… En ondanks een stuk of 10 klikkende camera’s om hen heen zag je dat het werkte en kon je in heel korte tijd al prachtige foto’s maken. Na nog even napraten en veel enthousiaste reacties bij de deelnemers zat het er al weer op. Ik was meer onder de indruk dan ik van te voren verwacht had en deze korte introductie smaakt naar meer! En dat zweverige, nou; dat viel nogal mee 😉  Kijk en geniet mee van de foto’s!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*